Zaterdag 02 juni 2018: Busexcursie Kampina 2018

D.V. zaterdag 2 juni 2018 hopen we met ruim 60 deelnemers naar het Brabantse natuurgebied De Kampina te gaan.

Het is alweer twee jaar geleden dat we daar waren, want vorig jaar ging deze excursie niet door vanwege de verwachte hoge temperaturen.

Er zijn drie plaatsen waar je in de bus kunt stappen: 7:45 u bij Metrostation Capelsebrug in Capelle a/d IJssel, om 8:00 u bij de Guido de Brès (Smeetlandseweg 127, Rotterdam) of 8:15 u in Hardinxveld-Giessendam (bij op- en afrit Nieuwe weg).

Vervolgens rijden we naar De Kampina; dat is in de omgeving van Oss. We zetten op diverse plekken in het natuurgebied groepjes mensen af, waaronder de groepsleider. Na een wandeling door bos en over heide stappen we weer in de bus om tussen 17:00 u en 18:00 u weer terug in Rotterdam te zijn.

Het gebied is zeer rijk aan dieren. We zien elk jaar wel wielewalen, wespendieven, fluiters, boomvalken, bonte vliegenvanger en verschillende soorten spechten. Tijdens de wandeling letten we niet alleen op vogels: ook hagedissen, vlinders, libellen en waterjuffers krijgen de aandacht. We zien elk jaar zeldzame vlinders en libellen zoals beekrombout, Noordse witsnuitlibel, bosbeekjuffers en bont dikkopje.

Nieuwsgierig geworden? Lees bijv. de verslagen van de excursie van 2015 en die van 2016. Bekijk ook de fotopagina van 2016.

Om de huur van de bus te dekken, vragen we €10,- per persoon. Dit kan contant in de bus betaald worden, maar het kan ook overgemaakt worden naar NL34RABO0135891981 t.n.v. A. van Wendel de Joode. Een hogere betaling in de vorm van een gift aan de vereniging is heel welkom.

AANMELDEN doe je door vóór 1 juni op deze mail reageren. Vermeld met hoeveel personen je mee wilt en waar je opstapt. Deelname is op eigen risico, maar uiteraard gaan er altijd ouders en docenten mee.

Neem gerust familie en vrienden mee, maar bedenk wel: VOL=VOL.

Geef een reactie