Zaterdag 20 april 2019: Ringslang- & Vogelexcursie Reeuwijk

Zaterdagochtend 20 april 2019 gaan we weer op zoek naar ringslangen rond de Reeuwijkse Surfplas.

Wel eens een slang in het wild gezien in Nederland? Ringslangen zijn dé slangen van het westelijk deel van Nederland. Je moet de plekjes weten en met hulp van de zon zijn ze zomaar te betrappen. Ze zijn volkomen onschuldig, hoewel ze een flink formaat kunnen bereiken. De Reeuwijkse Plassen is een bekend leefgebied van de ringslang. Ook dit voorjaar zijn er weer volop slangen gezien op de plek waar deze Boomvalkexcursie naar toe gaat, tot wel 10 exemplaren tegelijk.

 
Naast slangen bieden de Reeuwijkse Plassen een hoop moeras- en watervogels. April is een toptijd daarvoor: alles zingt, sommige soorten zijn nog niet weg naar het noorden en veel vogels zijn al weer terug vanuit het zuiden. Denk aan rietzangers, geoorde futen, krooneenden en dwergmeeuwen. Dus: ontbreekt de zon en is de kans op een zonnende ringslang dan behoorlijk afgenomen, dan gaan we nog steeds veel zien. Zie onze website voor een verslag en nog een verslag van een eerdere ringslangenexcursie en voor een verslag van een RD-journalist die een keer meeging.
 
We verzamelen om 9:00 uur bij Restaurant 't Reeuwijkse hout (bij afrit Reeuwijk van de A12). We hopen hier om ongeveer 13:00 uur weer terug te zijn.
 
Wil je mee? Stuur dan een mail naar deboomvalk@gmail.com en vermeld met hoeveel personen je komt.
 
Bij regen en harde wind blazen we de excursie af; dat laten we dan uiterlijk vrijdagavond 19 april rond 20.00u weten (via e-mail en via deze website).

Geef een reactie