Zaterdag 30 maart 2019: Fietsexcursie Brabantse Biesbosch

Ga je mee met de fiets de Biesbosch in? Zaterdag 30 maart 2019 organiseert De Boomvalk een fietsexcursie naar de Brabantse Biesbosch! Je kunt prima met de trein je fiets meenemen of met de fietsendrager achter op de auto.

De Biesbosch heeft een veelzijdige natuur en is de moeite waard! Bevers, wintertalingen, smienten, blauwborsten, witgatjes, etc. En wie wil de visarend niet zien? En als het meezit de zeearend! Met de fiets ga je door de Biesbosch heen, ook door gebieden waar je met de auto niet mag komen. In enkele uren zien we tussen de 60 en de 70 vogelsoorten! 

Veerpont
We vertrekken die zaterdag met de eerste pont van Boven-Hardinxveld om 8.46 uur naar Werkendam (€ 1,70 per overtocht, fiets is gratis). We fietsen al vogelend aan de Brabantse kant naar de pont van Kop van `t Land (€ 0,80 per overtocht, fiets is gratis, vertrekt van Dordrecht om 10.05 uur) waar de deelnemers die met deze pont overvaren zich kunnen aansluiten.

Opgeven en informatie
Heb je praktische vragen over het vervoer naar de pont of wil je graag mee, maar kun je geen fiets regelen? 

Bel gerust, dan kijken we naar een oplossing (06-13 86 85 77, nummer van excursieleider Dirk-Jan Verboom). 

Je aanmelden voor deze excursie kan door een mail te sturen naar deboomvalk@gmail.com. Vermeld bij aanmelden bij welke pont je opstapt + je mobiele telefoonnummer!

Neem je lunchpakketje en drinken mee. Bij mooi weer heerlijk buiten eten of in een vogelkijkhut.

We hopen rond 16.00 uur weer over te varen en op de Zuid-Hollandse bodem te staan

Geef een reactie