Busexcursie Kampina: zaterdag 01 juni 2024

Daar is hij weer, de Boomvalk-excursie naar De Kampina. Op zaterdag 25 mei 2024 hopen we met een bus vol natuurliefhebbers naar het Noord-Brabantse natuurgebied De Kampina te gaan.

De Kampina is landschappelijk erg mooi en gevarieerd: het is een bos-, heide- en vennengebied. Het is zeer rijk aan dieren. Altijd worden we weer enthousiast van de zingende wielewalen, fluiters en bonte vliegenvangers, van op libellen jagende boomvalken of de rondcirkelende wespendief. De vorige keer stonden we zelfs bij een nest van een middelste bonte specht. Tijdens de wandeling letten we niet alleen op vogels: het gebied is ook bekend om zijn hagedissen, vlinders, libellen en waterjuffers en bijzondere planten: voor ieder wat wils dus. We zien elk jaar voor Nederlandse begrippen zeldzame vlinders en libellen zoals beekrombout, Noordse witsnuitlibel, bosbeekjuffers en bont dikkopje.

Opstappen

Er zijn drie plaatsen waar je in de bus kunt stappen:

  • 07.15 uur Stavorenweg te Gouda
  • 07.35 uur bij Metrostation Capelsebrug in Capelle a/d IJssel
  • 08.00 uur in Hardinxveld-Giessendam (Nieuweweg, bij op- en afrit A15).

Vervolgens rijden we naar De Kampina; dat is in de omgeving van Boxtel. We zetten op diverse plekken in het natuurgebied groepjes mensen af, waaronder per groep een groepsleider. Na een wandeling door bos en over heide stappen we weer in de bus om ongeveer tussen 16.45 uur en 17.15 uur weer terug te zijn op de verschillende opstappunten.

Kosten

De kosten voor deze excursie zijn 7 euro per persoon. Dit is puur bedoeld als bijdrage aan de huur van de bus. Het geld mag in de bus betaald worden (contant of via een QR-code), maar het kan ook vooraf overgemaakt worden naar NL38 RABO 0356 170 373 t.n.v. J. Luiten.

Aanmelden

Aanmelden doe je door vóór 23 mei 2024 op een email te sturen naar deboomvalk@gmail.com. Vermeld met hoeveel personen je mee wilt en waar je opstapt. Deelname is op eigen risico, maar uiteraard gaan er altijd ouders en docenten mee.