Kamperen met De Boomvalk, ook in 2023!

Ben jij iemand die met gemak drie dagen in de natuur kan doorbrengen zonder je te vervelen? Dan is kamperen met de Boomvalk wellicht iets voor jou!

In de afgelopen jaren is het zo’ n beetje een vaste Boomvalk- activiteit geworden:
Wildkamperen in een klein bosje in Hellendoorn: Overdag met een kleine groep enthousiaste natuurliefhebbers rondstruinen op de Sallands Heuvelrug en omgeving. En ‘s nachts slapen in een stukje bos zonder standaard kampeervoorzieningen!

Waarom NU al een aankondiging?

In 2022 konden we driemaal met elkaar genieten van enkele gezellige en actieve dagen bomvol mooie natuurervaringen.
Dit was in de voorjaarsvakantie, in de meivakantie en de eerste week van de zomervakantie.
Ook in 2023 willen we weer een aantal maal zo’n kamp organiseren.
Het plan is in ieder geval in de meivakantie en de eerste week van de zomervakantie te gaan. Afhankelijk van de vraag kan hier een tweede week in de zomervakantie aan worden toegevoegd, als vroeg genoeg duidelijk is dat er meer liefhebbers zijn dan er plaats voor is.

Tijdens een kampeermoment is er nl. plaats voor zo’ n 6 tot 8 jongeren vanaf 12 jaar. Daarnaast is er een tweede volwassene nodig die samen met Rianne een goed deel van de organisatie voor zijn en/of haar rekening wil nemen. In het afgelopen jaar waren dat Dirk-Jan Verboom, Johannes Luiten ( docent Driestar) en Christiaan ( docent groencollege) met zijn vrouw, Marije. Andere volwassenen die hier interesse in hebben kunnen zich aanmelden bij Rianne.

De volwassene die mee organiseert kan zijn gezinsleden, ook jonger dan 12, uiteraard meenemen.

Om dit tijdig voor te kunnen bereiden willen we daarom vroeg een inschatting maken hoeveel jongeren er mee zouden willen. Daarom kun je je nu al opgeven met de voorkeur van je week. Kun je niet de eerste week van de zomervakantie maar zou je wel later in de zomervakantie mee willen geef dan aan welke weken je wel zou kunnen.

Wat je vast wilt weten voor je je opgeeft; net als een andere natuurliefhebber die vooraf deze tien vragen mailde:

1. Waar is het? Hoe komen we daar?
Het stukje bos waar we kamperen ligt op de Hellendoornse berg, onderdeel van de Sallands heuvelrug. Precieze locatie krijg je door na opgave.Vanuit de regio Rotterdam zal zoveel mogelijk samen gereisd worden met de trein, sommigen met de auto. Uit andere provincies is het de bedoeling zelf vervoer te regelen.

2. Met hoeveel mensen gaan we?
Met maximaal 12.Er zijn minimaal twee volwassenen bij.

3. Mag ik iemand meenemen?
Zeker, ieder met voldoende interesse is welkom. Overleg even als je ook een volwassene weet die zijn bijdrage wil leveren.

4. Is het een voorwaarde om christelijk te zijn? 
Deelnemers waren tot nu toe vooral leerlingen van het Wartburg en Driestar College. Je hoeft niet christelijk te zijn om mee te mogen. Wel wordt verwacht dat je je conformeert aan een christelijke levenswijze. We hebben een gezamenlijke moment als dagopening rond de Bijbel met gebed, evenals bij de maaltijden. En we hebben respect voor elkaar en voor de natuur als zijnde Gods schepping.

5. Wie heeft de leiding? 
Dat kan per keer anders zijn. Er is altijd een tweede volwassene die het samen met Rianne leidt. Rianne, die de eigenaar is van het stukje bos waar we kamperen, is natuurdocent en verzorgt excursies.De volwassenen die tot nu toe mee organiseerden hadden ervaring met jongeren en/ of het verzorgen van vakanties.

6. Hoe doen we dat met sanitair?
Aan de start zijn er altijd wel deelnemers bereid een nieuwe latrine te graven aan de andere kant van het terrein. Werkt prima! Zelf graag toiletrol meenemen.

7. Wat doen we overdag? 
We zijn, soms al heel vroeg,  actief met vogels kijken en andere activiteiten in de natuur. Zo mogelijk doen we een dagdeel natuuronderhoud, zoals het trekken van dennetjes om de hei meer kans te geven. Eind van de middag maken we met elkaar een warme maaltijd. ‘s Avonds gezellig bij het kampvuur en/ of op de nachtzwaluw en de oehoe uit.

8. Over welke dagen gaat het precies? 
Aankomst zal waarschijnlijk dinsdag rond ‘t middaguur zijn tot vrijdag rond ‘t middaguur.

9. Wat zijn de kosten?
Aan het kamperen zelf  zijn geen kosten verbonden. Naast de kosten voor de gezamenlijke maaltijden en je eigen reiskosten is er één excursie die om een bijdrage vraagt: In de meivakantie is er nl. speciaal voor ons een vroege vogeltocht mogelijk op de Regge ( supermooi riviertje waar de ijsvogel broedt! ): ca. 5 euro per persoon.

10. Welke slaapplekken? Moet ik een tent meenemen? En andere spullen?
Je regelt zelf je slaapplek en overige kampeeruitrusting zoals tent, slaapzak en goede slaapmat.

Lijkt dit je wat?
Overleg deze info dan in ieder geval eerst even met je ouder(s) of verzorger(s). Zij blijven de verantwoordelijkheid voor jou dragen, ook tijdens deelname.

Daarom willen we naast je eigen mailtje ook een mailtje van je ouder/ verzorger dat ze deze info hebben gelezen en een telefoonnummer waarop zij te bereiken zijn tijdens het kamperen.

Opgave bij rianneberger@gmail.com