Kamperen in Hellendoorn tijdens zomervakantie 2023

De komende zomervakantie willen we 20 keer gaan kamperen in Hellendoorn: van 10 juli tot 13 juli en van 8 augustus tot vrijdag 11 augustus.

De eerste vierdaagse is gepland van maandag 10 juli ong. half 3 tot donderdag 13 juli ong. 13 u. ( dit is de eerste zomervakantieweek) o.l.v. Christiaan en Mareie Boer en Rianne Berger. (Deze zit in principe al vol maar geef je gerust nog op als je graag meewilt  voor het geval er iemand uitvalt.)

De tweede vierdaagse is gepland van dinsdag 8 augustus tot  vrijdag 11 augustus o.l.v.  Raymond Van den Berg en Rianne Berger: Hier zijn nog enkele plekjes vrij.

Hoe kan ik me aanmelden?

Heb je zin om mee te gaan, lees dan de informatie in de vooraankondiging, hieronder, goed door.

Je kunt dan een mail sturen waarin je je kort voorstelt met je leeftijd, school, waar je interesse om mee te gaan uit voortkomt.

Daarnaast graag een mail van jouw ouder of verzorger die de informatie ook gelezen heeft en de verantwoordelijkheid blijft dragen voor jou tijdens het kamperen. Graag ontvangen wij van hen een telefoonnummer waarop zij tijdens het kamperen te bereiken zijn.

En dan?

Ongeveer een week vantevoren ontvang je een mail met een lijstje wat je ongeveer nodig hebt en wat er o.a.  op het programma staat en enkele boodschappen die je gevraagd wordt mee te nemen voor de eerste maaltijd(en).

Hopelijk tot ziens!


Wat je vast wilt weten voor je je opgeeft; net als een andere natuurliefhebber die vooraf deze tien vragen mailde:

1. Waar is het? Hoe komen we daar?
Het stukje bos waar we kamperen ligt op de Hellendoornse berg, onderdeel van de Sallands heuvelrug. Precieze locatie krijg je door na opgave. Vanuit de regio Rotterdam zal zoveel mogelijk samen gereisd worden met de trein, sommigen met de auto. Uit andere provincies is het de bedoeling zelf vervoer te regelen.

2. Met hoeveel mensen gaan we?
Met maximaal 12. Er zijn minimaal twee volwassenen bij.

3. Mag ik iemand meenemen?
Zeker, ieder met voldoende interesse is welkom. Overleg even als je ook een volwassene weet die zijn bijdrage wil leveren.

4. Is het een voorwaarde om christelijk te zijn? 
Deelnemers waren tot nu toe vooral leerlingen van het Wartburg en Driestar College. Je hoeft niet christelijk te zijn om mee te mogen. Wel wordt verwacht dat je je conformeert aan een christelijke levenswijze. We hebben een gezamenlijke moment als dagopening rond de Bijbel met gebed, evenals bij de maaltijden. En we hebben respect voor elkaar en voor de natuur als zijnde Gods schepping.

5. Wie heeft de leiding? 
Dat kan per keer anders zijn. Er is altijd een tweede volwassene die het samen met Rianne leidt. Rianne, die de eigenaar is van het stukje bos waar we kamperen, is natuurdocent en verzorgt excursies.De volwassenen die tot nu toe mee organiseerden hadden ervaring met jongeren en/ of het verzorgen van vakanties.

6. Hoe doen we dat met sanitair?
Aan de start zijn er altijd wel deelnemers bereid een nieuwe latrine te graven aan de andere kant van het terrein. Werkt prima! Zelf graag toiletrol meenemen.

7. Wat doen we overdag? 
We zijn, soms al heel vroeg,  actief met vogels kijken en andere activiteiten in de natuur. Zo mogelijk doen we een dagdeel natuuronderhoud, zoals het trekken van dennetjes om de hei meer kans te geven. Eind van de middag maken we met elkaar een warme maaltijd. ‘s Avonds gezellig bij het kampvuur en/ of op de nachtzwaluw en de oehoe uit.

8. Wat zijn de kosten?
Aan het kamperen zelf  zijn geen kosten verbonden. Naast de kosten voor de gezamenlijke maaltijden en je eigen reiskosten is er één excursie die om een bijdrage vraagt: In de meivakantie is er nl. speciaal voor ons een vroege vogeltocht mogelijk op de Regge ( supermooi riviertje waar de ijsvogel broedt! ): ca. 5 euro per persoon.

10. Welke slaapplekken? Moet ik een tent meenemen? En andere spullen?
Je regelt zelf je slaapplek en overige kampeeruitrusting zoals tent, slaapzak en goede slaapmat.

Lijkt dit je wat?
Overleg deze info dan in ieder geval eerst even met je ouder(s) of verzorger(s). Zij blijven de verantwoordelijkheid voor jou dragen, ook tijdens deelname.

Daarom willen we naast je eigen mailtje ook een mailtje van je ouder/ verzorger dat ze deze info hebben gelezen en een telefoonnummer waarop zij te bereiken zijn tijdens het kamperen.

Opgave bij rianneberger@gmail.com