Wandelexcursie Hitland

Op zaterdag 13 april was de Boomvalkexcursie naar Hitland, een prachtig rietgebied, omringd door weilanden. Toen we aankwamen werden we verwelkomd door de roep van een ijsvogel, en toen we net op pad waren zagen we even een ijsvogel. We gingen verder onder leiding van Rianne Berger en zagen een paar fitissen en tjiftjaffen, en er vloog zelfs een houtsnip over ons heen! We kwamen langs een paar weilanden en daar zagen we allerlei weidevogelsoorten, zoals grutto’s, tureluurs en watersnippen, maar ook een appelvink die over ons heen vloog.

Verderop zagen we heel veel blauwborsten en hoorde we uit het riet een rietzanger, die helaas geen foto’s van zich liet maken. We liepen naar een strandje om te eten maar echt snel ging het lopen niet door de visdieven en blauwborsten. De blauwborsten konden we door onze verrekijkers en telescopen erg mooi bekijken.

Toen we bij het strandje langs de Hollandse IJssel waren aangekomen gingen we eten, maar natuurlijk wel met de verrekijker in de hand.

We zagen toen zelfs twee zwartkopmeeuwen overvliegen. Toen we terugliepen zagen we nog twee sperwers maar jammer genoeg geen ijsvogel meer. Maar het was alsnog een geslaagde dag.